Els voluntaris fan una formació sobre risc d’allaus i rescat de muntanya

Els voluntaris fan una formació sobre risc d’allaus i rescat de muntanya

Els voluntaris de Comapedrosa Andorra van fer una formació sobre risc d’allaus i rescats a la muntanya el passat dissabte, 11 de gener. La formació va estar impartida per dos efectius del cos de bombers, que van explicar tot sobre precaucions, prevenció de riscos i protocol d’actuació en cas d’allau.

A la formació, que hi va comptar amb una quinzena de voluntaris, els assistents van aprendre a utilitzar les principals eines que s’utilitzen a l’hora de rescatar una persona que ha quedat soterrada per la neu: el DVA, la sonda i la pala. En primer lloc, es va realitzar una clase teórica per repassar conceptes amb els voluntaris i, posteriorment, aquests van tenir l’oportunitat de posar en pràctica aquests coneixements a les pistes de Vallnord Pal-Arinsal, en una zona per la qual passarà la Copa del Món, prop del bar Igloo. Els voluntaris van aprendre a buscar una persona amb el DVA i també el procediment per treure la neu en el moment del rescat per tal de fer-ho de la manera més ràpida possible.

Els bombers van recordar els voluntaris que una ràpida actuació té una importància vital a l’hora de rescatar amb vida una persona que ha estat víctima d’un allau. Segons van explicar, les possibilitats de supervivència de la persona que ha quedat soterrada per la neu es redueixen notablement després de 15 minuts i el risc de mort augmenta exponencialment a mesura que van passant els minuts. Per aquest motiu, els efectius van insistir en la necessitat que els voluntaris coneguin el procediment de rescat i el portin a terme correctament en cas que es produeixi un accident.

D’aquesta manera, els voluntaris de Comapedrosa Andorra continuen formant-se i adquirint els coneixements necessaris per fer front a la Copa del Món, que arribarà a Andorra en menys de deu dies.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.