Fontblanca neutra en emissions de CO2

La Font Blanca: primera cursa de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya neutra en emissions de CO2

La Font Blanca és un referent en la competició esportiva d’alt nivell i per als amants de la natura i l’aventura. Aquest any també vol ser de nou un referent en sostenibilitat, ja que ha incorporat mesures per reduir el seu impacte en el medi ambient.

Un dels aspectes més destacables és que per segon any consecutiu s’han calculat les emissions de CO2 emeses durant la realització de la cursa i s’han compensat mitjançant la compra de crèdits de carboni d’un projecte desenvolupat al Brasil, amb un fort compromís social i que redueix emissions gràcies a la producció d’energia amb fonts renovables. D’aquesta manera, la cursa ha obtingut el Segell Clean CO2 Certified, que l’acredita com un esdeveniment neutre en emissions.

Per obtenir la certificació Clean CO2, els organitzadors de la cursa han hagut de recollir les dades de consum d’energia i materials necessaris per a l’organització i la celebració de la Font Blanca 2016 (desplaçaments en vehicles, helicòpter i motos, producció de samarretes, dorsals i materials comunicatius, càtering durant els tres dies de cursa i il·luminació).

Amb aquesta acció, la Font Blanca s’ha tornat a posicionar com la primera cursa de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya neutra en emissions i com un dels primers esdeveniments esportius de muntanya certificats amb el Segell Clean CO2 Certified.

cleanco2 lavola