Presentació equip nacional esquí de muntanya

Presentació equip nacional esquí de muntanya

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha presentat aquesta tarda de dilluns l’equip nacional d’esquí de muntanya per a la temporada 2017-2018 a la seu de MoraBanc, d’un dels seus patrocinadors principals.

La FAM ha segmentat l’equip nacional en tres blocs:

  • Un equip sènior format per Xavier Areny, David Albós, Jordi Solé, Gerber Martín i els espoirs David Pérez i Marc Font.
  • Un equip júnior al qual hi ha Sergi Casabella, Arnau Soldevila i Carles Serra.
  • Un grup de corredors amb un grau de compromís limitat que formen Sophie Dusautoir, Maria Fargues, Euan Prieto i Joan Albós.

Un hivern més, la FAM confia en Marc Pimienta com a seleccionador, acompanyat per Xavier Comas, Xavier Capdevila i David Fillet, sota la supervisió del director tècnic, Carlo Ferrari.
L’estructura mèdica la conformen Bernat Escoda (metge), Alícia Aleix (preparació mental) i Alba Reguan (dietètica).

El calendari esportiu està focalitzat en la Copa del Món ISMF, conformat per cinc carreres:

  1. La prova inicial serà el 14 i 15 de desembre a Wanlong (Xina).
  2. La segona prova serà el 20 i 21 de gener a Villars (Suïssa).
  3. La Font Blanca serà la tercera prova. El 27 de gener es disputarà la cursa individual a Vallnord-Arcalís i l’endemà dia 28, la vertical a Vallnord-Arinsal.
  4. La quarta prova serà el 8 de febrer a Puy-Saint-Vincent (França).
  5. I la cinquena i última prova serà el 6 d’abril a Madonna di Campiblio (Itàlia).
    Entre la penúltima i l’última prova de la Copa del Món es disputaran els Campionats d’Europa ISMF-Trofeo Internazionale dell’Etna a Nicolosi (Catània, Itàlia), la setmana del 22 de febrer.

També hi haurà altres cites complementàries com són la Park Piolets Copa d’Andorra, la Copa Catalana i la Copa d’Espanya, amb una sèrie d’objectius marcats per definir quins corredors de l’equip es guanyen la plaça per disputar cada prova de la Copa del Món. «Al circuit mundial no anem a participar, sinó a competir», assegura el president de la FAM, Jaume Esteve. La planificació està enfocada en això: Competir al més alt nivell.

Molta sort a tots els nostres corredors en la nova temporada!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.