Palzer, Lenzi i Laetitia Roux protagonitzen una sorpresa a mitges a la Font Blanca 2017

Palzer, Lenzi i Laetitia Roux protagonitzen una sorpresa a mitges a la Font Blanca 2017

La cursa Individual de la Font Blanca 2017 (FB’17), prova que un any més ha estat cita inicial de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, ha tingut en el jove esquiador alemany Anton Palzer com a inesperat vencedor superant amb claredat als, en principi, favorits al podi de la categoria ISMF Sènior nois.
Entre les noies, Laetitia Roux no es va deixar sorprendre i va aconseguir un triomf pel qual l’any passat no va poder lluitar a causa que va sortir a competir sense estar al 100% físicament.

La climatologia va mantenir en suspens al Comitè Organitzador de la prova fins a l’últim moment. Els diferents fenòmens meteorològics que van castigar l’escenari de la prova van obligar a fer lleugers retocs d’última hora, sempre mantenint la base d’un traçat molt alpí que, a posteriori, ha estat elogiat, tant per  els que han disputat la carrera com pels quals l’han seguit en directe el desenvolupament de la competició al domini esquiable Vallnord – Arcalís.

ISMF WORLD CUP Sènior homes.
fb17_3Quan s’inicia una temporada les sorpreses solen ser habituals, però aquesta vegada en el podi de la categoria sènior de la Font Blanca 17 s’han superat les previsions.
L’espectacular lluita que han mantingut dos joves esquiadors, Damiano Lenzi i Anton Palzer, ha estat la gran atracció de la prova.
Una vegada superats les 2/3 parts de la prova, Lenzi era capdavanter destacat amb més de 50” d’avantatge sobre un trio format per Palzer, Gachet i Eydallin. Jornet i Boscacci ja es trobaven a més de 1’30” del capdavanter.
La remuntada de Palzer a la recta final a punt va estar de portar-lo al triomf, no obstant això Lenzi va saber patir en la part final, tot i caure espectacularment en la darrera baixada, va creuar com a guanyador l’arc d’arribada, però… Amb un sol pal, ja que va perdre l’altre en la caiguda. Per aquest motiu va ser penalitzat amb 1’ i en conseqüència va baixar a la segona posició de la individual FB17.
Els protagonistes de la FB16, Jornet i Boscacci, van haver de conformar-se amb la sisena i novena plaça respectivament.

Classificació: 1.-Anton Palzer (GER) (ITA) 1h33’51.65, 2.-Damiano Lenzi (ITA) a 51.000, 3.-Xavier Gachet (FRA) a 1’00.380, 4.-Matteo Eydallin (ITA) a 1’15”720, 5.-Robert Antonioli (ITA) a 1’26.500 .

ISMF WORLD CUP Sènior dones.
fb17_2Entre les noies si que es van complir els pronòstics. Laetitia Roux, que ahir va rebre el premi de campiona de l’edició 2016 de l’especialitat, va superar amb claredat a la seva compatriota Axelle Mollaret i a la vencedora de l’edició 2016 de la FB Individual, la competidora sueca Emelie Forsberg.

Classificació: 1.-Laetitia Roux (FRA) 1h17’36.75, 2.-Axelle Mollaret (FRA) a 2’24.000, 3.-Emelie Forsberg (SWE) a 3’53.000, 4.-Claudia Galícia (ESP) a 5’51.600, 5.-Jennifer Fiechter (SUI) a 6’59.700 .

En la categoria ISMF Senior Espoir, el guanyador en categoria masculina va ser Oriol Cardona (ESP) que va superar amb claredat a l’especialista en vertical Remi Bonnet (SUI), mentre que, entre les noies, Alba de Silvestro (ITA) va repetir el triomf que ja va aconseguir en la FB16.

Entre els ISMF Junior, va haver-hi domini de la delegació italiana. Davide Magnini i Giulia Emmurallada van ser els respectius guanyadors de les categories masculina i femenina.

_mg_0285Pel que fa a l’equip andorrà, Marc Pimienta el seu entrenador ens feia el següent comentari: Sempre en vull més però crec que els nostres corredors han competit molt bé. Ha estat una prova en la que els guanyadors han tret diferencies notables respecte el següent classificat llavors, establir comparacions respecte al primer por resultar una mica enganyós.
Així doncs queda clar que si comparem els barems que havíem previst respecte al segon classificat hem fet una excel·lent cursa. De fet hi ha algun dels competidors que tenen la sensació que han fet la millor cursa de la seva trajectòria.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.