Panells informatius alertaran del risc d’allaus als recorreguts d’esquí de muntanya

Panells informatius alertaran del risc d’allaus als recorreguts d’esquí de muntanya

Panells informatius alertaran del risc d’allaus als recorreguts d’esquí de muntanya

El ministre de Turisme, Francesc Camp, i els investigadors del CENMA, Aina Margalef i Marc Pons, han presentat, el dimarts 12 de desembre, la finalització de la primera fase de l’estudi de terrenys allavosos i itineraris hivernals, amb l’objectiu d’oferir informació clara i senzilla sobre el risc d’allaus en els recorreguts d’esquí de muntanya.

El projecte de classificació de terrenys en funció de la seva exposició a les allaus es va iniciar a principis de la legislatura, encarregat pel Ministeri de Turisme i Info-Turisme, amb la participació dels Comuns, al Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya, de l’Institut d’Estudis Andorrans.

Camp ha explicat que la pràctica de l’esquí de muntanya ha ampliat molt els seus adeptes, i s’ha estès no només a professionals sinó també a aficionats. Així, per tal de reduir el risc d’accidents, es va encomanar aquest estudi per poder oferir informació a les persones que vulguin practicar aquest esport, i així poder prevenir situacions de risc.

La informació obtinguda en l’estudi s’oferirà a través de panells informatius que es col·locaran a l’inici de cada zona d’itineraris hivernals de muntanya identificats al Principat, que són prop d’un centenar repartits en les set parròquies. Així, als panells es podrà veure el grau d’exposició a les allaus en funció de cada zona i itinerari escollit, i caldrà tenir en compte també les dades del butlletí de risc d’allaus que elabora el Servei Meteorològic, perquè els usuaris adaptin les seves excursions al seu nivell i al risc de la zona.

Així, en els panells es classifiquen els recorreguts segons el seu perill i també s’hi afegeix un gràfic avaluador que creua la informació de la zona amb la meteorologia del moment.

Des del CENMA, Aina Margalef ha indicat que la voluntat és prevenir possibles accidents i alhora també atraure a Andorra persones que vulguin practicar aquest esport facilitant el coneixement dels recorreguts i les seves característiques. Per aquest motiu, a més dels panells que se situaran a l’inici de cada recorregut, també es podrà consultar la informació a través del web www.allaus.ad.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.