Sostenibilitat

Edició 2021 – Campionats del Món Esquí de Muntanya

Un any més la Comapedrosa s’implica en la lluita contra el canvi climàtic.

La Comapedrosa és una de les curses del circuit mundial més implicades amb la sostenibilitat.

Des de fa uns anys la cursa mesura el seu impacte mediambiental i és una cursa neutra en emissions de carboni. Per aconseguir aquesta fita es treballa en tots els àmbits de l’organització per reduir aquestes emissions i, el que no s’arriba a eliminar es compensa en projectes de millora certificats.

L’objectiu de la Comapedrosa és Residu ZERO. Per això es continua el treball transversal de l’àrea de sostenibilitat, des de la qual es marquen les pautes a seguir en diversos àmbits de la cursa.

Es deixa la muntanya neta de senyalitzacions de cursa i residus. Els avituallaments redueixen els elements d’un sol ús i s’ajusten les quantitats per reduir els sobrants, es prioritza el material reciclable i reutilitzable. En la restauració es fa el triatge dels residus i dona la prioritat a productes i empreses locals.

LAVOLA ajuda a compensar les emissions de Co2 de la cursa i FEDA col·labora amb 3 vehicles elèctrics pel transport sostenible, lliure d’emissions Co2 durant la cursa.

Edició 2020 – Copa del Món d’Esquí de Muntanya

Lavola va renovar un any més com a partner en sostenibilitat per a la Comapedrosa 2020, en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic (compensant les emissions de CO2 de la cursa). FEDA també col·labora amb el préstec de vehicles elèctrics.

La Comapedrosa és una de les curses de la copa de món més implicades amb la sostenibilitat. Des de fa uns anys la cursa mesura el seu impacte mediambiental i és una cursa neutre en emissions de carboni. Per aconseguir aquesta fita es treballa en tots els àmbits d el’organització per reduir aquestes emissions i, el que no s’arriba a eliminar es compensa en projectes de millora certificats.

L’objectiu de la Comapedrosa és Residu ZERO. Per això es continua el treball transversal de l’àrea de sostenibilitat, des de la qual es marquen pautes a seguir en diversos àmbits de la cursa.

És deixa la montanya neta de senyalitzacions de cursa i de residus. Els avituallaments eliminen els elements d’un sol ús i ajusten les quantitats per reduir els sobrants, es prioritza el aterial reciclable i reutilitzable. En la restauració es fa el triatge dels residus i dóna la prioritat a productes i empreses locals.

LAVOLA és patrocinadora de la cursa ajudant a compensar les emissions de CO2 de la cursa.

FEDA col·labora amb 3 vehicles elèctrics pel transport sostenible, lliure d’emissions de Co2 durant la cursa.

Compromís amb la sostenibilitat amb el projecte Darica Hydro Power Plant


Comapedrosa 2020 reafirma una edició més el compromís amb la sostenibilitat, i amb la lluita contra el canvi climàtic amb una col·laboració amb el projecte Darica Hydro Power Plant, un projecte que contribueix a la reducció de gasos d’efecte hivernacle.


Comapederosa 2020 calcula la seva petjada de carboni, és a dir, les emissions associades a la celebració de la cursa derivades del consum energètic de les instal·lacions, els desplaçaments dels organitzadors, materials utilitzats i residus generats. Aquestes emissions, les compensa mitjançant una aportació econòmica al projecte Darica Hydro Power Plant.
La planta hidroelèctrica Darica està ubicada al riu Melet al districte de Mesudiye de la província d’Ordu, a Turquia.

L’objectiu de l’activitat del projecte és subministrar 99 MW d’electricitat renovable, gràcies a la força de l’aigua, al ràpid creixement del mercat turc de l’electricitat. S’espera que el projecte generi uns 327.690 MWh anuals d’electricitat i redueixi unes 209.722 tones de CO2 a l’any. A més a més, contribueix amb beneficis ambientals i socials addicionals com l’increment de les oportunitats de treball a la zona, la millora de l’eficiència energètic, l’expansió dels serveis d’educació, salut i instal·lacions públiques.

Comapedrosa 2020, una cursa compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic

Comapedrosa 2020 reafirma el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i serà neutre en emissions seguint la línia iniciada per Font Blanca fa 5 anys. Addicionalment, per tercer any consecutiu dona la possibilitat que tots els participants i assistents s’uneixin a aquest compromís compensat les emissions generades pels seus desplaçaments per seguir la cursa.

L’organització, amb el suport de Lavola i Clean CO2, ha tancat un acord de col·laboració amb el projecte Darica, una planta hidroelèctrica construïda al riu Melet a Turquia, on es compensaran les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que es produiran durant l’esdeveniment. Les emissions neutralitzades seran les que es generaran pel consum d’energia, desplaçaments dels organitzadors, residus generats, i materials necessaris per a l’organització i celebració de la cursa. Aquesta iniciativa, certificada per Verified Carbon Standard redueix les emissions de CO2, redueix la contaminació de les aigües, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura de l’entorn.


Tothom qui visiti la Comapedrosa 2020 tindrà l’opció de contribuir amb la lluita contra el canvi climàtic podent calcular i compensar l’impacte ambiental que ha tingut el seu desplaçament fins a la cursa. Per fer-ho, s’ha creat una eina online que calcula les emissions d’una manera fàcil i intuïtiva i que permet compensar-les amb projectes d’energies renovables d’arreu del món.


Ens agradaria que els nostres participants i visitants formessin part del nostre compromís mediambiental, per això els oferim la possibilitat de compensar les emissions de CO2 que comporten els seus desplaçaments a través del Webshop de Clean CO2.